Arbejdsløshedskassen blev min redning

For ikke så længe siden blev stedet, hvor jeg havde fået arbejde nødsaget til at lukke produktionen ned. Jeg stod derfor uden varsel uden forudsigelig løn.

Det var rimelig meget uoverkommeligt. Jeg har aldrig været uden fast arbejde. Heldigt nok har jeg siden jeg begyndte at arbejde, været indmeldt for at sikre min økonomi. Det blev min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at der ikke var nogen grund til at være med i en a kasse. Jeg har jo aldrig været
arbejdsløs før i tiden, men lykkeligvis var jeg kvik nok til at fortsætte som betalende medlem.

Da jeg uden forvarsel stod ledig var medlemskabet altså bare meget værdifuldt.

Arbejdsløshedskassen bidrog med at sætte mig ind i det økonomiske aspekt og reglementet, ligesom de var behjælpelige med at lede efter potentielle jobmuligheder, forfatte ansøgninger og cv’er. Det var egentlig nogenlunde til at gå til.

Det er svært at finde arbejde i mit erhverv. Af den grund var jeg indstillet på, at jeg skulle være arbejdssøgende i en længere periode. Pengemæssigt ville det være hårdt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg tilsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke lige så meget en solid løn, men jeg har råd til min motorcykel, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg vildt lettet over.

Der findes jo rigelig arbejdsløshedskasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg valgte er med viden inden for mit fagområde. Arbejdsløsheds-kassen skal også være til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg kom til et par faste tider hos min a kasse, og der var desuden chance for at tilmelde sig til hjælpende seminarer, hvor jeg blev en del mere oplyst om eksempelvis dagpenge.

For nylig blev jeg ringet op af Krifa, som kunne oplyse, at de havde et potentielt job til mig. Jeg var henrykt.

Dagen efter var jeg til møde på stedet. Det gik som forventet, og senere samme dag ringede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs i fire måneder, og det er herligt, at jeg atter kan gå på arbejde. Jeg er begejstret for mine nye arbejdsopgaver.
Det er ikke skægt at stå ledig, og det er af stor betydning at modtage den rette hjælp.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min virksomhedskonsulent.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som en del af en akasse var uden tvivl min sikkerhed økonomisk. På den måde var jeg forsikret finansielt, og jeg var ikke på noget tidspunkt tvunget til at sælge de objekter, der har stor betydning for mig.